Friday 20 September

Pancakes, η συνταγή του Πέτρου Συρίγου που θα λατρέψεις

14 Νοεμβρίου 2018

Αποτελούν την πιο must επιλογή για το πρωινό, το brunch ή το απογευματινό μας snack!
Ο αγαπημένος μας chef Πέτρος Συρίγος μας δίνει την καλύτερη συνταγή για να τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις!
Σας προτείνω να τα συνοδέψετε με μέλι και φρούτα εποχής στο απογευματινό σας και αυγό για ένα super δυναμωτικό πρωινό!

Ακολουθήστε τα βήματα!

Συστατικά
300γρ σκληρό αλεύρι
1κ.τ.σ ξηρή μαγιά
½ κ.τ.γ σόδα
1κ.τ.γ αλάτι
1κ.τ.γ. ζάχαρη
400ml χλιαρό γάλα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
βούτυρο
5 κ.τ.σ μέλι
καρύδια
Οδηγίες
Σε ένα μπόλ διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο γάλα,το οποίο έχετε ανακατέψει με 100ml χλιαρό νερό.Αφήνετε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
Ανακατεύετε το αλεύρι,τη σόδα και το αλάτι σε μπόλ. Σχηματίζετε μια λακούβα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα της μαγιάς.Χτυπάτε το μείγμα από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθεί.Προσθέστε σταγόνες νερού αν χρειάζεται.Σκεπάστε με υγρή πετσέτα και αφήστε για 45 λεπτά,μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες.
Σε ένα τηγάνι αλείφετε με λίγο λάδι και με μια κουτάλα ή κουτάλι σούπας(αναλόγως το μέγεθος που θέλετε να δώσετε)ρίχνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά.Αφήνετε να ψηθούν για 5 λεπτά ή μέχρι να βγάλουν φυσαλίδες και τις γυρίζετε και από την άλλη πλευρά.Συνεχίζετε τις υπόλοιπες μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Σερβίρετε τις τηγανίτες με ένα καλό βούτυρο,μέλι και καρύδια.
Μερίδες :12
Έτοιμε σε :30 Λεπτά

Περισσότερες συνταγές του Πέτρου Συρίγου στο http://petros-syrigos.com/